Spørsmål & Svar

– Vi er her for å hjelpe!

SIKKERHET OG BETINGELSER

 

Key Butler tar huseierne på alvor, og sikkerhet er derfor veldig viktig for oss.

Key Butler vet alltid hvor dine nøkler befinner seg. Nøklene oppbevares alltid sikkert og adskilt fra adresse og kontaktopplysninger. Skulle det mot formodninger skje noe med dine nøkler, vil du bli kontaktet av Key Butler. 

Key Butler bruker kun personlige opplysninger i forbindelse med tjenestene vi tilbyr. Personlige opplysninger blir hverken brukt til markedsføring eller solgt til tredjepart. Hjemmesiden vår benytter SSL-sertifikat til å kryptere informasjonen som du sender til oss. 

Du kan lese mer om Airbnbs vertsgaranti her. Key Butler minner om at Airbnbs vertsgaranti ikke er en forsikring og vi anbefaler derfor Døgnforsikring Bolig fra SpareBank1 for å best sikre din bolig og dine eiendeler.

 

 

Betingelser

Når du benytter Key Butlers tjenester aksepterer du våre vilkår og betingelser.

 

 

Ansvar

Key Butler kan ikke stilles til ansvar for evt. skader, tyveri mm. som leietaker måtte forvolde. Key Butler kan ikke stilles til ansvar for tap av nøkler. Du kan ikke holde Key Butler ansvarlig for eventuelle problemer mellom deg og din leietaker. Key Butler kan ikke stilles til ansvar for skader på leiligheten eller inventar som rengjøringsbyrå ved uhell måtte ha forårsaket.

 

 

GENERELT

 

I. KLARGJØRING AV BOLIG

Når du skal leie ut din bolig er det en selvfølge at det skal være rent og ryddig når gjestene ankommer. Utover dette er det en fordel å ha noe hylleplass på bad, soverom og kjøkken tilgjengelig for gjestene. Du trenger ikke å tømme leiligheten fullstendig og det gjør ingenting om det henger klær i skapet eller om det er bøker i bokhyllen.

Har du noe du er veldig redd for anbefaler vi å pakke det bort eller sette det i en bod eller lignende. Hvis du ikke har anledning til å rengjøre boligen din før du drar tar vi oss gjerne av jobben.

II. Skatt på inntekt fra utleie gjennom Airbnb

Mange synes at skatt er vanskelig å forholde seg til. Derfor har vi samlet det mest relevante fra skatteetaten i forbindelse med utleie av bolig. 

Under finner du flere relevante spørsmål og sitater fra Skatteetatens nettsider. Hvis du vil kan du klikke på linkene for å lese alt Skatteetaten skriver om temaet.

KLIKK HER FOR SKATTEETATENS EGENE SIDER FOR DELINGSØKONOMI

Når er utleieinntekten skattefri, og når må det beskattes?

Utleieinntekt er skattefritt når:

 • Eieren bruker minst halvparten av boligen til eget bruk regnet etter utleieverdien. 
 • «Hele eller en større del av boligen leies ut for inntil 20 000 kroner i inntektsåret.» – Skatteetaten

 

Utleieinntekter er skattepliktig:
“Hvis du leier ut hele eller en større del av boligen din, og utleieinntektene overstiger 20 000 kroner, blir alle utleieinntektene fra boligen i løpet av året skattepliktige og du må levere RF-1189 Utleie mv. av fast eiendom sammen med selvangivelsen.” Skatteetaten. Utleieinnteker behandles som kapitalinntekt og du beskattes derfor 27% per 2017. 

Skjemaet, RF-1189 Utleie mv. av fast eiendom, er raskt og enkelt å fylle ut. Det medfølger grundige retningslinjer fra Skatteetaten i dokumentet.

 

Hvor mye av leieinntektene er skattepliktig?
Som hovedregel er hele beløpet skattepliktig, dette til tross kan du være berettiget for fradrag for utgifter påløpt som følge av utleien.

Videre følger en oversikt over hva du blant annet kan få fradrag for i forbindelse med utleien:

 • Strøm
 • Telefon
 • Avskrivning av invetar
 • Tilpasning til utleie
 • Felleskostnader
 • Vedlikehold, men ikke standardheving
 • Reise til utleieboligen med 4,05 kroner per kilometer. Hvis du reiser mer enn 10 dager og ikke overnatter, bruker du 1,50 kroner per kilometer for alle reisene.
 • Fradrag for renter og fellesgjeld føres i post 3.3.1.

 

Total skattepliktig leieinntekt kan derfor beregnes som følgende?

Leieinntekter – fradrag = Skattepliktig leieinntekt 

NB! Dersom du passerer 20 000 kr i leieinntekter per år vil hele inntekten bli skattepliktig og ikke kun det overskytende. 

Hva med fritidseiendom?
“For fritidseiendom som eieren helt eller delvis bruker til fritidsformål, vil utleieinntekter inntil 10 000 kroner være skattefrie. Av et eventuelt overskytende beløp regnes 85 prosent som skattepliktig inntekt. Det er et vilkår at eieren benytter eiendommen i rimelig omfang over tid….” Skatteetaten.

Videre spørsmål
Hvis du ønsker mer informasjon kan du blant annet:

 1. Sende Skatteetaten en melding/epost via Alltinn.
 2. Ringe Skatteetaten på telefon +47 800 80 000.
 3. Snakke med en revisor.

 


III. Prissetting

Det mange lurer på er hvor mye ens bolig vil være verdt. I Key Butler jobber vi kontinuerlig med å finne balansen mellom en attraktiv og en inntjenende pris. Vårt mål er at du som huseier skal ha størst mulig inntjening på din bolig. Vi passer på å justere prisene utifra etterspørsel og merker oss spesielle hendelser der det er ekstra stort trykk på markedet. Du som huseier er selvfølgelig velkommen til å være med å bestemme en pris du mener er fornuftig.

For å få en indikasjon på hva prisnivået ligger på anbefaler vi å ta en titt på hva tilsvarende boliger i ditt nabolag leies ut for på Airbnb.

IV. Nabovarsel

Har du endelig bestemt deg for å leie ut leiligheten din når du ikke bruker den? Fantastisk!

Et enkelt nabovarsel for å informere dine naboer i bygget om hvorfor de potensielt vil se et ukjent fjes i nærmeste fremtid er ikke nødvendig, men veldig ryddig.

LAST NED MAL FOR NABOVARSEL

 

V. Få mer informasjon om utleien

BOLIGEIERE
Hva Key Butler kan tilby huseiere går forbi hva man tradisjonelt anser som arbeid i tilknynting AirBnB-utleie. Utover å stå for profesjonell vask, tilgjengelighet og nøkkeloverlevering vil Key Butler stå for alt fra fotografering av din leiligheten, optimering og publisering av annonse på AirBnB, innvask/utvask og drift av reservasjonsforespørsler og bookinger.

Vi står også for sengetøy, håndklær og nødvendighetsprodukter.

GJESTER
Key Butler er svært opptatte av at gjestene våre blir behandlet godt. Vi tror at gjester som blir tatt godt vare på selv tar ekstra godt vare på leilighetene. På den måten reduserer vi risikoen i utleieperioden for huseiere.

VI. Full Pakke

Hvor lenge skal jeg leie ut for å kunne kjøpe tjenesten Full Pakke?
Du skal minimum leie ut i 21 dager i løpet av et år. I noen tilfeller er derimot 21 dager per år for lite. Tjenesten vi tilbyr er derfor veldig godt egnet dersom du skal på lengre reise, om du ikke benytter deg av boligen over lengre perioder i løpet av året eller om boligen står tom ofte.  Hvis du har vært kunde hos oss før kan vi også hjelpe deg i kortere perioder. Skriv gjerne inn til oss med de spesifikke periodene så vi kan gi en vudering. 

Hvor lenge skal jeg jeg leie ut per gang?
Minimum utleieperiode kommer an på hvor mye leiligheten din leies ut for, hvor mange perioder du vil leie ut og hvor lang tid i forveien vi får beskjeden. Som hovedregel skal boligen være tom i minst 7 dager i strekk. Når du leier ut flere korte perioder med beskjed god tid i forveien kan vi gå under 7 dager i mange tilfeller. I noen tilfeller er også 7 dager for lite. Skriv gjerne inn til oss med de spesifikke periodene så vi kan gi en vudering. 


Kan jeg kjøpe Full Pakke dersom jeg ikke har en profil på Airbnb?
Selvfølgelig! Dersom du ikke har en profil på Airbnb kan vi opprette en konto i ditt navn på Airbnb. Når man oppretter en ny konto bør man være oppmerksom på at det kan ta noe tid før man får gode reviews. Dette gjelder også for alle “nye” utleieobjekter som legges ut på Airbnb, og betyr at man i starten ikke kan forvente å få enormt mye traction med mindre man setter døgnprisen til litt under markedsprisen.

Når du kjøper tjenestene Full Pakke eller Key Butler X hjelper vi deg med å optimere din konto så du får mest mulig ut av din utleieperiode.

Kan jeg bruke min egen Airbnb-konto dersom dere leier ut boligen min for meg?
Ja, vi kan selvfølgelig bruke din konto på Airbnb, det eneste vi trenger er da å få tilgang til kontoen din og tillatelse til å gjøre mindre endringer som vi ser nødvendig. Blant annet vil vi endre den tilknyttede mailadressen som står der. Dersom ønskelig, kan du likevel få videresendt mailkorrenspondansen fra dine gjester til din egen mail. Du kan også ha adgang til din konto slik at du selv kan følge med på hva som skjer.  Videre, selvom vi benytter din konto på Airbnb for å leie ut din bolig kan du fremdeles bruke kontoen til å bestille overnattingen i forbindelse med reiser som du skal på.

Hvordan kommuniserer dere med gjestene mine?
Key Butler står for all kommunikasjon med dine gjester når du kjøper tjenesten Full Pakke. Har du allerede din egen konto på Airbnb er du velkommen til å delta på kommunikasjon med dine gjester. Det er dog viktig at Key Butler tar seg av den delen av kommunikasjonen som omhandler check-in og check-out.

Vi har veldig spesifikke måter å kommunisere med gjestene på, metodene er basert på erfaring fra å kommunisere med flere 1000 gjester. Har du spesielle ønsker til kommunikasjon, del det gjerne med oss. Vi kan ofte etterleve dine ønsker hva gjelder kommunikasjon med gjester, men Key Butler forbeholder seg i utgangsunktet retten til å bruke egne prosedyrer.